Charles Liégeois

"Een echt gulle koffie, is ook gul voor de planeet. Wij denken voortdurend na over de ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid van Charles Liégeois.

Sinds 2009 hebben we onze CO2-uitstoot drastisch verminderd. Maar dat is niet voldoende. Om duurzame producten aan te bieden en om een verantwoordelijke onderneming te blijven, bevorderen wij ook de biologische landbouw, doen wij aan afvalbeheer, verbeteren wij onze productiemiddelen en steunen wij voortaan op een enthousiast en gedreven Eco-Team. De medewerkers van ons Eco-Team zijn overal in de onderneming te vinden: zij denken na over de producten die wij op de markt brengen en over de manier waarop we onze ideeën in concrete toepassingen kunnen vertalen.

We zijn van nature bekommerd om het milieu.

Biologische afbreekbaarheid

Van onze producten zijn er verscheidene industrieel composteerbaar. Zonder negatieve invloed op de bodem en de plantengroei worden ze snel afgebroken in de specifieke omgeving van een biomethaancentrum, wat nog krachtiger en beter is dan “biologisch afbreekbaar”!

Hand in hand voor een rechtvaardige toekomst!

Met Mano Mano, verbindt Charles Liégeois zich tot het verkopen van een koffie die in gezonde, natuurlijke en rechtvaardige omstandigheden wordt geproduceerd door dorpsgemeenschappen die er een billijke winst uit halen.

Mano Mano garandeert ook dat elke afdeling en elke dienst van Charles Liégeois zich inzet voor het respecteren en waarderen van de mensen die instaan voor het productieproces.

Mano Mano komt ten slotte tegemoet aan de eisen van de consument inzake de herkomst van de verkochte koffie en voor het in stand houden van een wederzijdse vertrouwensrelatie tussen de producent en de eindverbruiker.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid