Eco Biscuits

Back to the Basics

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn. Eco Biscuits wil, net zoals de natuurvoedingsproducten, koekjes rijk aan granen en vezels produceren met biologische ingrediënten en zonder toevoegingen van biet- of rietsuiker.

De koekjes van Eco Biscuits worden enkel gezoet met stroop van granen en fruit, zoals agavestroop, rijststroop of maïsstroop. Deze zoetmiddelen bevatten naast de meervoudige natuurlijke suikers een aantal vitaminen en mineralen. Het gevolg is dat deze zoetmiddelen gezond en lekker zijn. Sinds eind 2013 biedt Eco Biscuits ook koekjes aan die gezoet zijn met kokosbloesemsuiker. Deze suiker heeft een lage glycemische index en zit boordevol antioxidanten. Alleen onder private label wordt op aanvraag biologische rietsuiker toegepast. Tevens gebruikt Eco Biscuits enkel plantaardige grondstoffen. Al wat van dieren afkomstig is wordt gemeden, met uitzondering van eieren wanneer dit strikt vereist is. Een echt vegan-product, dus!

Tussen ideologie en commercie

Eco Biscuits mikt op een evenwicht tussen modernisering, commercialisering en het behoud van waardevolle natuurvoedingstradities. Daarom investeert Eco Biscuits in moderne productiemethoden en verpakkingstechnieken. Tegelijk focust Eco Biscuits op een aantal door de consument gewaardeerde kwaliteiten:

  • biologisch
  • gezoet met graan- en vruchtenstropen
  • uitsluitend plantaardige vetten
  • milieuvriendelijke verpakking
  • correcte prijs 

Smaken veranderen

Uiteraard moeten de koekjes van Eco Biscuits lekker zijn. Het smaakaspect is dan ook iets wat zeer veel aandacht krijgt en door Eco Biscuits voortdurend kritisch bekeken wordt. Smaak ontwikkelt zich voortdurend. Daarom ook is het bedrijf steeds op zoek naar marktvernieuwende producten die in de smaak vallen bij de consument, maar waarbij riet- of bietsuiker vermeden kan worden. 

Verpakking

De koekjes van Eco Biscuits worden aangeboden per stuk verpakt, per doos of in vrac.

Biologische producten

De landbouw en veeteeltmethoden

NORMALE GANGBARE PRODUKTEN BIOLOGISCHE PRODUKTEN
De bemesting: meestal gebruikt men kunstmest Gebruik van organisch mest en groenbemesting
Gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen Plantaardige, niet giftige gewasbescherming (bijvoorbeeld sluipwespen)
Monocultuur met als gevolg uitputting van de grond Regelmatig worden er andere gewassen geteeld op dezelfde grond
Zeer dikwijls dieronvriendelijke veeteelt. (legbatterijen, varkensindustrie…) De dieren krijgen ruimten en meestal zeer diervriendelijk 
De herkomst en samenstelling veevoer bijna altijd onbekend Gebruik van biologische veevoer


Productie van het product

NORMALE GANGBARE PRODUKTEN BIOLOGISCHE PRODUKTEN
Gebruik van chemische geur-, kleur- en smaakstoffen Geen gebruik van geur-, kleur- en smaakstoffen
Gebruik van chemische conserveermiddelen Geen gebruik van conserveermiddelen


Wetgeving

NORMALE GANGBARE PRODUKTEN BIOLOGISCHE PRODUKTEN
Controle door het ministerie van landbouw Controle door ministerie van landbouw en daarenboven een controle door een organisatie erkend door het ministerie en voor de biologische oorsprong van de grondstoffen
  Het is deze organisatie welke het keurmerk verleent aan een biologisch product. TÜV NORD INTEGRA
 
 

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid