Maya seitan

Kies voluit voor smaak en kwaliteit

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Enkel plantaardige bio-grondstoffen

Alle ingrediënten dragen het bio-label. Dit wil zeggen dat ze geteeld worden zonder het gebruik van kunstmatige meststoffen en onkruidverdelgers. Dit levert sterke groenten en granen met een rijke smaak. In de producten van Maya worden geen dierlijke ingrediënten verwerkt. Ze zijn dus 100% veganistisch.

Ambachtelijke bereiding

Aan de bereidingen worden geen goedkope vulmiddelen en smaakstoffen toegevoegd. De ingrediënten ondergaan eenvoudige bewerkingen. Er worden zo weinig mogelijk machines ingeschakeld. Zo komt de natuurlijke smaak van de zorgvuldig uitgekozen ingrediënten ten volle tot zijn recht.

Maximale voedingshygiëne

Maya verhuisde eind 2005 naar een volledig nieuwe productie-unit, ingericht volgens de strengste normen van voedselveiligheid. Alle aspecten van het productieproces worden constant opgevolgd. Zo kunnen we u een kwaliteitsvol en betrouwbaar product garanderen.

 

Van tarwebloem tot seitan

Het basisingrediënt van Maya seitan is zuivere tarwebloem, wat een zeer zachte en sappige seitan geeft.

Eerst wordt een deeg gemaakt van tarebloem en water. Dit deeg worden onder stromend water uitgewassen om het zetmeel en de zemelen te scheiden van de gluten (het zetmeel dient als grondstof voor andere producten). Zo bekomen we een zéér elastisch deeg van tarwegluten, met een erg hoge voedingswaarde. Wanneer we dit deeg koken in een aromatische bouillon van shoyu en kruiden, ontstaat de heerlijk hartige Maya seitan.

Alle vleesgerechten kunt u ook met seitan maken. Maya heeft enkele basisbereidingen waar u naar eigen smaak en fantasie heerlijke gerechten mee creëert: seitan, speltseitan en drie variëteiten seitan fritti. Daarnaast biedt Maya ook seitanbereidingen die helemaal klaar zijn: seitansaté, seitancroquette, croc champignon en croc tomato.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid