Natura

Over Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

De producten van Natura worden ontwikkeld in het Natura-atelier in Tubeke, Waals-Brabant. Ze bevatten geen bewaarmiddelen, voedings- of kleuradditieven. Het traditionele productieproces, met grote bakkerijkloppers, is uniek en geeft de sauzen een authentieke en huisbereide smaak!

Onze beloften

  • Uniek proces: saus opgeklopt met bakkerijkloppers
  • Ingrediënten waarvan je de naam kent, zonder bewaarmiddelen, voedings- of kleuradditieven
  • Met respect voor de natuur... want her is één en al Natura!

Onze waarden

Belgisch product

De producten van NATURA zijn van de hoogste kwaliteit en worden ontwikkeld in België sinds 1939. Onze lokale knowhow is ons handelsmerk.

Artisanale productie

De producten van NATURA worden ontwikkeld in het Natura-atelier en opgeklopt met traditionele bakkerijkloppers.

100% natuurlijk

De producten van NATURA bevatten noch bewaarmiddelen, noch voedingsadditieven.

Origineel recept

De producten NATURA smaken traditioneel. Ze worden bereid met passie dankzij ingrediënten van topkwaliteit die eenvoudig en herkenbaar zijn.

Voor elk wat wils

Het assortiment van NATURA heeft voor elk wat wils en breidt voortdurend uit.

CO2LOGIC

Het bedrijf Natura is C02-neutraal.

Met de hulp van CO2Logic reduceren we ons verbruik van kooldioxide. We verwerken daarvoor enkele ecologische stappen:

  • We streven ernaar al ons afval goed te sorteren
  • We hergebruiken ons karton
  • We kiezen voor elektriciteit uit hernieuwbare bronnen
  • Onze bedrijfswagens zijn milieuvriendelijk

Elk jaar compenseren we onze CO2-uitstoot én ondersteunen we een project van CO2Logic met als doel de levensomstandigheden in ontwikkelingslanden te verbeteren en er de uitstoot van kooldioxide te verminderen.

“Door onze CO2-uitstoot te reduceren en de overige uitstoot te compenseren, nemen we als bedrijf onze verantwoordelijkheid over onze impact op het klimaat in plaats van dat over te laten aan de volgende generaties.”

1% voor de planeet

Natura is lid van 1% For the Planet, een internationaal netwerk van ondernemingen dat zich engageert om jaarlijks 1% van z’n inkomsten te doneren aan een organisatie voor milieubehoud naar keuze.

Natura is ervan overtuigd dat de bedrijfswereld z’n verantwoordelijkheid moet nemen en de planeet moet beschermen. Daarom steunt het bedrijf de organisatie African Parks (https://www.african-parks.org).

Die non-profitorganisatie beschermt en behoudt Afrikaanse parken en andere beschermde gebieden. Hiervoor werkt de organisatie nauw samen met de overheid en lokale gemeenschappen.
African Parks bestaat momenteel uit 15 nationale parken en beschermde zones met een totale oppervlakte van 10,5 miljoen hectare, verspreid over negen Afrikaanse landen.
Natura is zich bewust van het belang om bij te dragen aan deze positieve verandering en een duurzame toekomst.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid