Pajottenlander

Passie voor ecologie, voor biologische landbouw en hoogstamboomgaarden vormen de wortels van Pajottenlander.

In 1987 gestart met fruitteelt, begon Pajottenlander al spoedig met de verwerking van de overvloedige oogstopbrengst tot fruitsappen en andere fruitbereidingen. Tot heden kent het bedrijf een organische groei.

Het bedrijf is gevestigd in het Pajottenland, een vruchtbare streek in Zuid-West Brabant, bekend om haar met meidoornhagen omzoomde hoogstamboomgaarden en haar glooiende landschap.

Deze streek is traditioneel de fruitleverancier van Brussel en omgeving, hoofdzakelijk van steenfruit zoals kersen, krieken en pruimen en van kleinfruit zoals rode bessen, aardbeien en frambozen.

copyright Pajottenlander

Filosofie

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Sinds het ontstaan in 1987 streven wij onze oorspronkelijke waarden na :

 1. Kwaliteit primeert. Transparante traceerbaarheid, van grondstof tot eindproduct biologisch gecontroleerd door Tüv-Nord / Integra.
  Al onze sappen zijn pure directsappen, niet van concentraten, die geen enkele toevoeging behoeven om lekker te smaken.
 2. Zorg dragen voor het milieu :
  Fruit grotendeels afkomstig van hoogstamboomgaarden
  Bruine statiegeldflessen
  Alle drukwerk op 100% recyclagepapier
  Grondstoffen en productie met een minimale ecologische voetafdruk
 3. Zorg dragen voor mens en maatschappij :
  Een eerlijke en duurzame relatie met al onze partners
  Steun aan sociale en ecologische projecten
  Fair trade = eerlijke prijzen, ook voor fruittelers van onze streken

 

Milieu

De biologische landbouwmethode maakt geen gebruik van kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. Centraal staat het bevorderen van een goede bodemvruchtbaarheid om de natuurlijke weerstand van planten en dieren optimaal te versterken. In de biologische fruitteelt gebeurt dit door organische bemesting, goede snoei en door te streven naar ecologisch evenwicht.

Hoogstamboomgaarden zijn een waardevol landschapselement en een biotoop voor tal van vogels en andere dieren. Door aan deze boomgaarden nog een economische functie toe te kennen, zet Pajottenlander zich actief in voor het behoud ervan. Tegelijk voorzien zij ons van onovertroffen, aromarijke vruchten.

Het gebruik van glazen flessen met statiegeld draagt eveneens bij tot een betere bescherming van het leefmilieu. Volgens diverse LCA's (levenscyclusanalyse) zijn statiegeldflessen de meest milieuvriendelijke verpakkingen. De energiebalans van statiegeldflessen is afhankelijk van het gewicht van de fles, de afstand tot de productieplaats, het aantal malen dat men de fles kan hergebruiken en het percentage van de flessen dat terugkeert. Hoe beter een verpakking scoort op deze punten, hoe beter de ecobalans.

Tot in de kleinste details zoeken wij milieuvriendelijke oplossingen zoals biologisch afbreekbare bekertjes voor degustaties, 100% recyclagepapier, minimaal gebruik van drukwerk en publiciteit, groene electriciteit.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid