Propolis Bij Dingens

Het begin

Bij Dingens is een familie bedrijf in Houthalen dat is opgericht in de vroege jaren '80.
Vader Marcel, imker en fervente natuurliefhebber bouwde zijn hobby uit tot een bloeiende zaak waar men allerhande honing producten kon kopen.

Het was pas eind jaren '80 dat Marcel een artikel las over de waarde van dat verbazingwekkende product PROPOLIS. Begin jaren '90 was de productie van een reeks propolis producten een feit.

De overweldigende positieve reacties van onze regelmatige honingklanten verbaasde ons en de verkoop van propolis nam dan ook een snelle en hoge vlucht..
Het duurde nog ongeveer twee jaar vooraleer de eerste natuurwinkels interesse toonden voor het product.

Na nog eens twee jaar nam de groothandel Marma de verdeling van onze producten op zich en binnen het jaar genoten we nationale bekendheid.

Vandaag kun je onze producten vinden in omzeggens alle natuurwinkels in Vlaanderen.

Werking van propolis


Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.
Het is een zeer goede hulp tegen allerhande bacteriële infecties.

Reeds duizende jaren halen mensen hun voordeel uit propolis en we beginnen nog maar pas terug te beseffen welke de enorme voordelen het product heeft. De hoge voedigswaarde en ontsmettende eigenschappen van propolis helpt bij de opbouw van weerstand tegen ziekten.
Het is reeds lang geweten dat propolis een natuurlijk anti-bacterieel effect heeft, er wordt dan ook verwezen naar propolis als de natuurlijke peneciline.

Propolis heeft geen nevenwerkingen. Het verhooogt het lichamelijk weerstands-vermogen terwijl het aanvallers bekampt. Dit is iets wat voorgeschreven medicijnen niet doen.

De volgende werkingen kunnen aan propolis worden toegeschreven:
- anti-bacteriële werking, doordat het bacteriën doodt dan wel in hun groei afremt.
- anti-virale werking door groeiremming virussen
- remt groei van schimmels
- versterkt de werking van antibiotica
- remt ontstekingsreacties
- werkt anti-reumatisch
- remt slagaderverkalking en trombose
- stimuleert bloeddoorstroming
- werkt tegen pijn en jeuk
- is anti-allergisch
- stimuleert de afweer van het lichaam tegen infecties
- heeft mogelijk een gunstig effect tegen kanker
- herstelt vitaliteit bij algehele malaise
- krampstillende werking op de darmspieren
- stimuleert de galafvloed
- versterkt de werking van vitamine C
- gaat bederf van voedingsmiddelen tegen.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid