Reigershof

De boerderij

’t Reigershof ligt midden de Oudlandpolders, op enkele kilometers van de zee. Dit nog authentieke weidegebied is sinds jaren natuurgebied vanwege de nog typische ‘bultige’ graslanden. Jaarlijks komen duizenden rietganzen uit het hoge noorden hier overwinteren.

In 1987 startten we onze boerderij met een 25 geiten en 50 melkschapen. In 1991 zijn we gestopt met schapen melken en hebben we de geitenstapel geleidelijk uitgebreid.

Begin 1998 schakelden we om naar biologische landbouw.

Ondertussen melken we tweemaal daags 300 geiten. De melk verwerken we tot rauwmelkse kazen en yoghurt. Deze worden onder andere in ons winkeltje op de boerderij verkocht.

We hebben 30 ha grond in gebruik. Daarop telen we het overgrote deel van al het voer voor de geiten. Naast gras/klaver/luzerne weiden, telen we ook gerst, korrelmaïs en mengteelten als triticale met erwt en veldbonen met tarwe.

’s Zomers grazen de geiten in de weiden, ’s winters lopen ze in ruime stallen op stro. De geiten worden driemaal daags gevoerd met gras-klaver-luzerne kuil, bietenpulp, aangevuld met granen als gerst en maïs, lijnschilfers, peulvruchten en kruiden. Geen samengesteld fabriekskrachtvoer (brok) dus.

De in de weiden gezaaide witte en rode klavers hebben, naast het feit dat de geiten er zo op verlekkerd zijn, de eigenschap dat ze gratis stikstof uit de lucht halen en dit ter beschikking stellen aan de grassen. Dit geeft naast onze eigen stalmest (mest met stro) de ideale bemesting voor de weiden en akkers. Hierdoor ontstaat een gezonder bodemleven, waardoor de gewassen kwalitatief beter en gezonder zijn.

Geitenkaas

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen. De productie van de kazen wordt aan de strenge HACCP hygiëne normen onderworpen.

Melk is op z’n best vers van de geit. Daar kunnen we echt niets aan verbeteren. De melk wordt dan ook rauw verwerkt tot kaas. Geen gedoe dus met pasteuriseren, afromen, homogeniseren, … Zo blijft al het goede uit de melk in de kaas.

De enige gebruikte toevoeging zijn melkzuursel, stremsel en zeezout. Daarna kunnen de kazen rijpen op houten planken. Vier tot zes weken voor de jonge kaas, acht maanden voor belegen kaas en meer dan een jaar voor de oude kaas.

De kazen hebben een natuurlijk vetgehalte, afhankelijk van de seizoenen.
Al onze kazen dragen het biogarantie keurmerk. Dit wordt gecontroleerd door Blik, die erkend is door het ministerie van landbouw.

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid