Sikou

De geschiedenis van Sikou

Het verhaal begint in 2009. Op dat moment is Sikou nog steeds een klein biologisch restaurant met een aanbod van zelfgemaakt roomijs, geproduceerd door vakman Bruno Lai. In 2011 ging het kleine restaurant failliet. Bruno was genoodzaakt zijn huis te verkopen om zijn schulden af te betalen. Toch gaf hij niet op, hij stroopte zijn mouwen op en probeerde opnieuw op te starten met zijn ijsatelier.

Het succes kwam onmiddellijk en één jaar later was Sikou vertegenwoordigd in alle biologische speciaalzaken in Brussel en in het zuiden van het land net als bij het beroemde 'Rob, the gourmets market'.

We hopen dat de consument afstapt van minderwaardig voedsel en een strikt beperkt voedselbudget want niet alle producten kunnen bekeken worden met dezelfde goedgelovigheid en zonder een onderscheid te maken. Als we het merk Sikou moesten definiëren, zouden we zeggen dat het draait om roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak. 

Is Sikou ambachtelijk?

Sikou is begonnen als roomijsbar, maar heeft zijn activiteiten in februari 2013 nieuw leven ingeblazen met de hulp van ambachtsman Bruno Lai. De producten worden sindsdien in potten van 500ml verdeeld.

Hoewel de recepten niet veranderd zijn, was het bij de productie een echte uitdaging om de ambachtelijke werkmethoden te behouden: niet-gestandaardiseerde rauwe melk en rauwe room, prijzen waarop bij de boeren niet is afgedongen, smaken in de atelier bereid, grondstoffen niet of nauwelijks bewerkt buiten onze atelier, geen poedervormige toevoegingen, geen geur- en smaakstoffen enz.

En dat allemaal 100% biologisch…

Blijft Sikou nog een ambachtelijk product als het grotendeels in buurtwinkels wordt verkocht?

Sikou werd door de Commissie van ambachtslieden als ambachtelijk erkend na invoering van de wet van 19 maart 2014. U kent onze filosofie en onze ingrediënten voldoende om een oordeel te vellen, of zoals we onze klanten gewoonlijk zeggen: oordeelt u zelf; al de rest is van geen belang

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot.

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid