The bio veggie company

The Bio Veggie Company is een nieuw label dat gezonde, vegetarische producten maakt én promoot. En dat niet alleen voor de vanzelfsprekende afzetmarkt van vegetariërs, maar ook de reguliere consument die een gezondere levensstijl verlangt.

Het nieuwe label is een initiatief van De Paddestoel, een natuurvoedingsmerk waarmee élke bio-fanaat en vegetariër vertrouwd is.


In house product

Verser dan vers. Elke week opnieuw gaan we met zijn 8ten aan de slag om onze pareltjes in de winkels te krijgen. Heel het jaar door is ons assortiment verkrijgbaar, kunnen we de grondstoffen lokaal vinden? Dan doen we dat toch gewoon! Enkel bio producten komen de deur door en gaan onze poort uit op het einde van de week.

Burgergerechten(?)

Alles startte met één vraag? Kan vegetarisch en daar bovenop biologisch cool zijn? Hip zijn? Trendy zijn? Het juiste, duidelijke en enige antwoord waartoe we kwamen… Was een DIKKE VETTE JA!!!

  • We kennen onze stiel! Door onze jaren ervaring in dit wereldje, staat dat als een paal boven water.
  • De tijd is er rijp voor! Elke dag worden we beetje bij beetje bewuster van het belang van onze gezondheid. Je kan de dag van vandaag zowat alles kopen; gezondheid is helaas nog steeds niet te koop, niet in de winkel en ook niet online .
  • De wereld heeft er nood aan! Onze ecologische voetafdruk, ooooooo ja, het is de hoogste tijd er iets aan te doen. Elk stapje helpt, écht waar, en veggie eten dat is al een stap in de juiste richting.

En daarom, écht daarom, springen we de markt op! Met The Bio Veggie Company proberen we “het gat” dicht te rijden dat “Bio & Veggie” maar “zo-zo” is. Geloof ons maar, elke dag op nieuw zijn mensen verbaasd, het is écht lekker, toegankelijk en JA we durven zelfs zeggen dat we een hip &trendy kantje hebben! Met heel veel vooroordelen in onze wielen gaan we er helemaal voor! Stap voor stap, we gaan eerst stappen en dan pas lopen. Maar we geloven er alvast de volle 100% in. Are you next?

Beauvoords bakhuis

Als derde generatie pannenkoekenbakkers gebruiken we nog altijd het artisanale recept van onze grootmoeder.

Hopopop

Hopopop, de nieuwe Belgische fruitijsjes: bio en 100% fruit !

Nats Rawline

Raw & Vegan taarten en Snacks. Nats Rawline is gebaseerd op de eenvoudige overtuiging dat gezondheid rijmt met lekker eten. Goed én lekker eten, dat kan!

Kult Water Kefir

Kult waterkefir is een heerlijke, niet-alcoholische, suikerarme, bruisende drank gemaakt door fermentatie met kefirkorrels.

Pretexte

Met ons biologische assortiment willen we een revolutie ontketenen in de wereld van alternatieven voor traditionele melk, kaas en room.

Lîdjeu!

Natuurlijke, artisanale, Luikse zeep!

Charles Liégeois

Bij Charles Liégeois Roastery branden we goede, smakelijke en geurige koffie.

Belkorn

Gezonde en lekkere koekjes zijn waar het bij Belkorn om draait. Sinds 1965 kiest Belkorn zonder aarzeling voor natuurlijke ingrediënten die op een milieuvriendelijke manier worden bereid.

Ceval

Fier op ons Belgisch erfgoed, passen wij nog steeds dezelfde traditionele vaardigheden en technieken toe zonder de twee belangrijkste eigenschappen van onze producten uit het oog te verliezen: smaak en kwaliteit.

De Zuivelarij

Het product, Berloumi, werd heel snel opgepikt door de bekendere kaas -en eetwinkels en vervolgens de Belgische groothandels en retail.

Eco Biscuits

De ‘back to the basics’-filosofie heeft ertoe geleid dat de ambachtelijk gemaakte koekjes van Eco Biscuits een echt natuurvoedingsproduct zijn.

I Just Love Breakfast

Handgemaakte bio granola gul in ingrediënten en smaak. Heerlijk vers gebakken in het IJLB atelier.

Irminhildis

Irminhildis is een kleinschalige, ambachtelijke brouwerij, waar wij, de mensen van Irminhildis, het beste van onszelf geven om (h)eerlijke producten te brouwen.

Jessenhofke

1 van de 3 brouwerijen in België die uitsluitend biologische bieren op de markt brengen

Koffie kàn

De trage en ambachtelijke benadering van koffie gaat bij Koffie Kàn over de hele weg die de koffieboon aflegt, met respect voor het product en de productkwaliteit.

Maya seitan

Maya is een kleinschalig bedrijf dat seitan en tofu produceert. We willen u een eerlijk, gezond en bijzonder smakelijk alternatief voor vlees bieden.

Natura

Natura dankt zijn succes aan twee zaken: het gebruik van natuurlijke, kwalitatieve ingrediënten én de kennis die al sinds de oprichting in 1939, door vishandelaar Philippe Vryghem, wordt doorgegeven.

Pajottenlander

Pajottenlander is gespecialiseerd in biologische fruitteelt, verwerking en handel.

Propolis Bij Dingens

Propolis geeft uw lichaam dezelfde bescherming en genezende krachten die bijen in staat hebben gesteld te overleven gedurende milioenen jaren.

Reigershof

De geiten zijn onze bron van tweemaal daags heerlijk verse melk. Hieruit ontstaat in onze kaasmakerij een rijk assortiment van rauwmelkse kazen.

Sikou

Ice cream made of food. Roomijs en sorbets gemaakt volgens de regels van het vak

The Holy Berry

Onze missie is het ontwikkelen van heerlijke, kwalitatieve en pure producten met een minimale voetafdruk en een maximum aan voedzaamheid