Danival

Danival, het biologisch culinair atelier in het hart van de Franse voedingsindustrie.

30 jaar later verdedigt Danival nog steeds met passie een respectvolle en toegewijde biologische aanpak

Het verhaal van Danival begon in 1990, in de Moulin d'Andiran in Lot-et-Garonne, toen een jong koppel bio-boeren, Daniel en Valérie, de producten van de boerderij probeerden te verkopen: ratatouille, compotes en gekookte gerechten waren de eerste producten die uit de keuken van Danival kwamen. In de loop der tijd zijn de recepten ontstaan, met name dankzij de komst van chef Jérôme Alléard.

30 jaar later verdedigt Danival nog steeds met passie een respectvolle en toegewijde biologische aanpak:

  • Recepten voor fijnproevers zonder poespas: eenvoudig en zelfgemaakt, met een korte ingrediëntenlijst, gegarandeerd zonder smaakstoffen, zonder toegevoegde suikers en gezond (nutritionele verplichtingen inzake zout- en vetgehalte)
  • Eerlijke partnerschappen met 30 lokale producenten: 40% van de ingrediënten die in de Danival-recepten worden gebruikt, zijn afkomstig van de Franse biologische landbouw en worden ingekocht via korte leveringsketens. De relatie tussen producenten en Danival in de groentesector wordt geregeld door teeltcontracten met een looptijd van drie jaar, om de verkoop van de produkten van de boeren op lange termijn te garanderen tegen gegarandeerde prijzen voor een billijke vergoeding van de boeren.
  • 30 jaar engagement voor duurzame ontwikkeling: Sinds 2016 gecertificeerd als een Organic Sustainable Company®, zet Danival haar engagement verder door proactief actie te ondernemen op het gebied van milieu- en maatschappelijke kwesties. De onderneming is gevestigd in een natuurgebied dat als NATURA 2000* (*Eco-systeem erkend voor de rijkdom van zijn natuurlijk erfgoed) is geklasseerd, hetgeen de werknemers elke dag herinnert aan de noodzaak het leven te behouden.

Danival is BIO, GOED, LOKAAL en VERBONDEN!Producten