Go Now

Healthy shots

Go Now is een merk van Now Organic. Dit is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische gember, kurkuma en mandarijnen. Now Organic is in 2006 opgericht door Rob van Baal.

100% biologische gember- en kurkumasap

Go Now is een merk van Now Organic. Dit is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in biologische gember, kurkuma en mandarijnen. Now Organic is in 2006 opgericht door Rob van Baal.

Het verhaal

 “Ik ben in 1998 naar China geëmigreerd om daar de taal en cultuur te leren kennen.” aldus Rob. Hij deed daar acht jaar lang ervaring op in de biologische sector via een Nederlands bedrijf dat actief is in China. Vervolgens richtte hij Now Organic op. Weer acht jaar later, in 2014, is Now volledig gespecialiseerd in de biologische gemberteelt en heeft het zijn eigen packstation voor de opslag en verwerking van verse gember. “Wij maken onze gembersap in Nederland. Van Kroatië tot aan Lapland verkopen wij inmiddels gembersap voor blends: van gezondheidsdrankjes tot aan gemberbier.” aldus compagnon Hans Versteegh. Hans doet de verkoop vanuit Aalsmeer, Nederland. In 2018 lanceert Now Organic zijn eigen merk: Go Now. Go Now richt zich direct op de consument.

Bedrijfskantines kunnen onze sappen ook opnemen in de catering. Zo kunnen werknemers iedere dag een gember- of kurkumathee drinken of hun water aanlengen met een vleug gember- of kurkumasap.

Het proces

Now Organic importeert de verse gember uit Dalian, China. Het heeft in meer dan vijftien jaar ervaring een breed netwerk opgebouwd bestaande uit boeren en leveranciers. De gemberwortels worden met de hand gerooid. Vervolgens gaat de gember naar onze eigen gember opslag- en verwerkingsfabriek in Dalian. Hier wordt de gemberwortel volledig automatisch gewassen en gedroogd. De verwerkte gember wordt vervolgens per vrachtschip naar Nederland geëxporteerd. In Nederland wordt de gember verwerkt tot sap. Dit gebeurt in een fabriek die is gespecialiseerd in het maken van sap uit groente en fruit. In dit proces wordt de gember eerst fijn gehakt tot een soort puree. Vervolgens gaat deze puree door een industriële sapmaker. Deze draait rond waardoor sap en pulp van elkaar worden gescheiden. Het pure gembersap wordt in de juiste verhouding gemixed en vervolgens afgevuld in flesjes. De laatste stap in het proces is het etiketteren en sealen in een tray van 12 flesjes. De verse kurkuma komt uit Peru. Deze wordt lokaal gekocht en net als het gembersap geperst afgevuld in Nederland.

Healthy shots

Vanaf 2014 werd gember en kurkuma steeds populairder. Meer mensen raakten geïnteresseerd in gember en kurkuma vanwege de geneeskrachtige werking. Het zou onder andere goed zijn tegen hoofdpijn en slapeloosheid, een ontstekingsremmende werking hebben en zorgen voor een gezonde spijsvertering. We merkten dat de vraag naar onze producten toenam. Echter wilden wij onszelf onderscheiden door een gebruiksvriendelijk product te leveren. Zo ontstond het idee om de gember en kurkuma te persen tot sap!Producten