La Vie Est Belle

Een levensverhaal vol smakelijke ontmoetingen

Het begon allemaal met de avonturen van het jonge duo Stefaan en Katrien in Rwanda waar ze in het teken van hun burgerdienst als verpleegkundigen belanden.

Een levensverhaal vol smakelijke ontmoetingen

Vandaag is La Vie Est Belle een merk dat er staat. Generaties lang bloeien we open tot een leverancier van plantaardige, smaakvolle en kwalitatieve producten van om de hoek. Maar ook wij waren ooit zo klein als een smal peulvruchtje. Het begon allemaal met de avonturen van het jonge duo Stefaan en Katrien in Rwanda waar ze in het teken van hun burgerdienst als verpleegkundigen belanden. Door het gebrek aan vlees en groenten besloten ze om plantaardig te tuinieren. Als biologische laboranten combineerden ze hun eigen geteelde groenten met zaden en peulvruchten.

Terug in België gingen ze geïnspireerd door hun ervaringen in Afrika, aan de slag in hun eigen keuken met als eerste product: rijstballetjes. In 1992 ontstond hieruit het bedrijf ‘La vie est belle’.

Vandaag de dag zijn drie van hun kinderen actief in het  bedrijf. Lieven en Karel nemen samen het management op in 2020 met de nieuwe directeur Matthias Blanckaert. Nele werkt mee in het bedrijf. Een frisse wind!Producten