Charles Liégeois

Een genereuze koffie

Deze koffiebranderij heeft als doel om kwalitatieve koffie te produceren die goed doet voor de consumenten als voor de koffieproducerende familiegemeenschappen.

"Een echt gulle koffie, is ook gul voor de planeet. Wij denken voortdurend na over de ecologische en maatschappelijke verantwoordelijkheid van Charles Liégeois.

Sinds 2009 hebben we onze CO2-uitstoot drastisch verminderd. Maar dat is niet voldoende. Om duurzame producten aan te bieden en om een verantwoordelijke onderneming te blijven, bevorderen wij ook de biologische landbouw, doen wij aan afvalbeheer, verbeteren wij onze productiemiddelen en steunen wij voortaan op een enthousiast en gedreven Eco-Team. De medewerkers van ons Eco-Team zijn overal in de onderneming te vinden: zij denken na over de producten die wij op de markt brengen en over de manier waarop we onze ideeën in concrete toepassingen kunnen vertalen.

We zijn van nature bekommerd om het milieu.

Biologische afbreekbaarheid

Vanaf 2021 zullen onze biologische en Fairtrade koffies verkrijgbaar zijn in Nespresso®-compatibele capsules, 100% home compost!

Onze capsules zullen van planten worden gemaakt (ze zijn van biologische oorsprong). Ze zullen voldoen aan de norm EN 13432. Ze zullen voldoen aan het "Home Compost" certificatieschema van TUV Oostenrijk, het Europese referentieorgaan op dit gebied.

Onze Mano Mano capsules zijn gemaakt van bioplastic, van natuurlijke materialen, en gecertificeerd door TÜV Oostenrijk. Ze worden in slechts 20 weken afgebroken in uw huishoudelijke compost. En hun single-material verpakking, die u in uw PMC-tasje kunt stoppen, is volledig recyclebaar! Dat maakt uw koffie nog lekkerder...Producten