7 uitdagingen

Koffie Kàn

We hebben 7 uitdagingen waar we jaar na jaar aan werken:

  1. Een volwaardig biogamma: De helft van het gamma van Koffie Kàn is gecertifieerd biologisch. In 2019 voegden we nog Bio Suave toe, om zo ook een uitgesproken zachte biomélange aan te bieden.
  2. Prijstransparantie: dit werkten we uit in 2019 en wordt in de toekomst verder uitgebreid.
  3. Meer en betere kennis van de koffieplantages die aan Koffie Kàn leveren. Zo gaan we ook op zoek naar plantages die concrete duurzame acties opzetten.
  4. Steun aan projecten die sociaal ondersteunen, zowel bij ons als in productielanden: The Coffee Trust & The Big C.
  5. Inzet voor de koffie industrie: als lid van de Raad van Bestuur van de nationale beroepsvereniging KoffieCafé, zet Marjolein zich regelmatig in voor de koffiesector in en buiten België.
  6. Het optimaliseren van de circulariteit van een pakje koffie. We verbeterden dit al sterk door de aanpassing van de verbruikersverpakking. Een volgende stap kan pas gezet worden als er selectiever kan gesorteerd worden door de consument.
  7. Het bepalen van de ecologische voetafdruk en onderzoeken hoe we die kunnen verlagen. Verder willen we die voetafdruk omzetten aan de hand van projecten voor heraanplanting van bomen in koffielanden. Dit is het eerstvolgende project waar Koffie Kàn zwaar wil op inzetten.

Voor de eerste 6 puntjes hebben we bij Koffie Kàn al veel werk verricht: ons biogamma bestaat al meer dan 25 jaar en is uitgebreid, en op de website is uitvoerige info te vinden over de koffies die we gebruiken, hun plantages en prijzen. Koffie Kàn steunt al meer dan 15 jaar sociale projecten en had 20 jaar geleden ook al de lichtste verpakking op de markt.

Maar deze uitdagingen zijn allemaal in beweging, dus blijven we verder verbeteren waar we kunnen.Producten