BioXpo beurs van 13 en 14 oktober

De BioXpo beurs van 13 en 14 oktober was voor Marma een groot succes. Wij zijn heel fier op onze bedrijfsfilm waarin we onze werking en onze troeven toelichten. Niet alleen onze klanten maar ook vele potentiële toeleveranciers bezochten onze stand en zagen onze ambitieuze toekomstplannen.

De BIO markt groeit, Marma heeft een nog snellere groei, waardoor onze twee distributiecentra voor Droog-gekoeld en Diepvries uit hun voegen barsten. Het bestaande perceel op het industrieterrein West-Grijpen in Tienen is tot op de laatste vierkante meter volzet.

Enkele kilometers verderop in Tienen kon Marma een nieuw terrein aankopen en is ondertussen de bouw- en omgevingsvergunning verleend voor een drie keer groter distributiecentrum met 7 gekoelde loskades, een grote diepvries, een gekoelde overslagzone voor het ultravers en een frigo in twee compartimenten, resp. < 4 ° C en < 7 ° C. De burelen zijn voorzien op de verdieping zodat er geen grondoppervlakte verloren gaat voor de logistieke activiteiten.

Alles is gericht op duurzaamheid en ecologie: de CO² koeling met 100 % recuperatie van de compressorwarmte, de warmtepompen voor de klimatisatie in de burelen, de LED verlichting, de grote bezinkvijver voor het oppervlaktewater, de extra voorzieningen voor isolatie en een dak vol zonnepanelen. Kortom de meest moderne technieken worden toegepast om het bedrijf bijna klimaatneutraal te doen draaien.

Veiligheid en continuïteit zijn voor ons van hetzelfde belang als duurzaamheid. Overal in het nieuwe bedrijf zijn er meetpunten voorzien die temperatuur, druk, spanning meten en bij de minste hapering van een koeling, verwarming of ventilatie, bij rookontwikkeling of bij ongeoorloofde toegang alarm slaan. Dit alles onder het motto: Voorkomen is beter dan genezen.

De werken aan ons nieuwe distributiecentrum zijn inmiddels gestart. Met de aarde uit de bezinkingsvijver verhogen we het bebouwd terrein, zodat de vrachtwagens aan de verhoogde kades kunnen aandocken en de drie temperatuurzones snel en veilig via de koeldokken in één beweging kunnen worden geladen en gelost.

Alles samen is het complex een voorbeeld hoe Duurzaamheid, Ecologie en Veiligheid kunnen samengaan met Economische Efficiëntie.

Nieuw bij Marma: Ultravers vis & vlees!

Bij Marma is ons doel om een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden. Ultraverse vis en ultravers vlees maakt ons aanbod compleet!

Waarom is bio niet de Standaard ?

In tijden van klimaatopwarming, pandemies, bosbranden en superorkanen is deze vraag relevanter dan ooit.

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

550 ton, 80 volle vrachtwagens, 4300 verschillende producten verdeeld over 2000 paletten

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Bij mij kan je terecht met al je vragen over onze producten, diensten en leveringen.

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Samen met ons team van meer dan 35 gemotiveerde medewerkers staan we als familiebedrijf garant voor dagvaste weekleveringen in heel België.

Covid 19 en bio

Bio kan een alternatief bieden waarbij er duurzaam wordt omgesprongen met de beschikbare grondstoffen

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Marma is zeer bekommert over de voedselveiligheid. Preventie is onze leidraad en we passen de preventiehiërarchie toe die ook in arbeidsveiligheid gebruikt wordt:

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

We mochten deze week de opnameploeg van 'Alle zaken op een rijtje' verwelkomen in ons bedrijf.

Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

Een goed georganiseerd logistiek apparaat is een eerste succesfactor, efficiënt en effectief, met bij Marma de customer service als leitmotiv.

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Wij blijven onze leverbetrouwbaarheid verbeteren voor een optimale klantenservice.

Marma pakt uit met verse groenten en fruit!

We besloten begin dit jaar de markt te onderzoeken om ook dit deel te kunnen toevoegen aan ons uitgebreid assortiment.

Marma blijft de customer service optimaliseren.

De enige constante in het bedrijfsleven is de constante verandering