BioXpo beurs van 13 en 14 oktober

Nieuws Onze Belgische producenten Recepten Seizoensgroen

De BioXpo beurs van 13 en 14 oktober was voor Marma een groot succes. Wij zijn heel fier op onze bedrijfsfilm waarin we onze werking en onze troeven toelichten. Niet alleen onze klanten maar ook vele potentiële toeleveranciers bezochten onze stand en zagen onze ambitieuze toekomstplannen.

De BIO markt groeit, Marma heeft een nog snellere groei, waardoor onze twee distributiecentra voor Droog-gekoeld en Diepvries uit hun voegen barsten. Het bestaande perceel op het industrieterrein West-Grijpen in Tienen is tot op de laatste vierkante meter volzet.

Enkele kilometers verderop in Tienen kon Marma een nieuw terrein aankopen en is ondertussen de bouw- en omgevingsvergunning verleend voor een drie keer groter distributiecentrum met 7 gekoelde loskades, een grote diepvries, een gekoelde overslagzone voor het ultravers en een frigo in twee compartimenten, resp. < 4 ° C en < 7 ° C. De burelen zijn voorzien op de verdieping zodat er geen grondoppervlakte verloren gaat voor de logistieke activiteiten.

Alles is gericht op duurzaamheid en ecologie: de CO² koeling met 100 % recuperatie van de compressorwarmte, de warmtepompen voor de klimatisatie in de burelen, de LED verlichting, de grote bezinkvijver voor het oppervlaktewater, de extra voorzieningen voor isolatie en een dak vol zonnepanelen. Kortom de meest moderne technieken worden toegepast om het bedrijf bijna klimaatneutraal te doen draaien.

Veiligheid en continuïteit zijn voor ons van hetzelfde belang als duurzaamheid. Overal in het nieuwe bedrijf zijn er meetpunten voorzien die temperatuur, druk, spanning meten en bij de minste hapering van een koeling, verwarming of ventilatie, bij rookontwikkeling of bij ongeoorloofde toegang alarm slaan. Dit alles onder het motto: Voorkomen is beter dan genezen.

De werken aan ons nieuwe distributiecentrum zijn inmiddels gestart. Met de aarde uit de bezinkingsvijver verhogen we het bebouwd terrein, zodat de vrachtwagens aan de verhoogde kades kunnen aandocken en de drie temperatuurzones snel en veilig via de koeldokken in één beweging kunnen worden geladen en gelost.

Alles samen is het complex een voorbeeld hoe Duurzaamheid, Ecologie en Veiligheid kunnen samengaan met Economische Efficiëntie.

Assortiment groenten en fruit wordt uitgebreid aan scherpe prijzen!

Welkom Irina!

Interview met medewerker Samia

Dubbel interview Lien Portauwe – Maria Wolfs

Sterke groei Marma beloond met nominatie Trends Gazellen

Alles kan veggie

Een gedreven magazijnier/receptionist, dat is Steven in een notendop!

Het bio label met het groene blaadje

Welkom Monique!

NIEUW: ultravers bio brood en banket

Openstaande vacatures

Bekroonde bio producten

Burgemeester van Tienen op bezoek

Boekhoudster en natuurliefhebster Nele

Nieuw bij Marma: Ultravers bio vis & vlees!

Waarom is bio niet de Standaard ?

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Covid 19 en bio

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Marma pakt uit met verse bio groenten en fruit!

Marma blijft de customer service optimaliseren.