Covid 19 en bio

Covid 19 hakt zwaar in op onze samenleving. En vandaag spreekt men al van Covid 20. De wereld is wakker geschud en het wordt duidelijk dat er een grondige heroriëntatie moet komen van onze leefwijze. Fossiele energie verbruiken om wereldwijd met 20.000 vliegtuigen in de lucht te hangen, om stikstof uit de lucht om ze zetten naar nitraten voor chemische meststoffen of om grote cruiseschepen de wereld te doen rondvaren… om nog niet te spreken van de dagelijkse rat race om toch maar meer te kunnen produceren, verder te kunnen reizen of meer te kunnen consumeren. 

‘In ons kot’ kunnen we er nu even over nadenken, hoe kan het anders? Of beter, als het niet anders kan zal de natuur ons wel verplichten. Nooit geziene bosbranden en orkanen, droogte of enorme overstromingen, vogelgriep en varkenspest waren al aan de orde. Geen erg, we spannen wel een net boven ons kippenren en een draad rond het bos om de vogels of de everzwijnen weg te houden van onze mega kippen- en varkensstallen.

Hoe kan het anders?

Na de gouden jaren ’60 waren er al verlichte geesten die een alternatief zagen. Zij waren er toen al van overtuigd dat de ongebreidelde consumptie, gebaseerd op fossiele energie, op synthetische hulpmiddelen en op grootschaligheid vroeg of laat tot problemen zouden leiden. De oplossing ligt voor de hand en heeft ook duizenden jaren standgehouden. Put de natuur niet verder uit maar maak er gebruik van. Bio was Born.

De basisprincipes van Bio:

  1. Ecologie: respect voor de natuur, streven naar biodiversiteit, geen grootschalige monoculturen of industriële veehouderij.
  2. Gezondheid: Bio wil gezonde voeding produceren, waarbij gezondheid van plant, dier en bodem even belangrijk zijn als deze van de mens zelf.
  3. Zorg en duurzaamheid: Bio springt zorgzaam om met natuurlijke hulpbronnen en mijdt technologieën waarvan we de gevolgen niet kunnen inschatten.
  4. Eerlijk: De volledige voedselketen moet voor iedere schakel rechtvaardig zijn, voor de boeren, de landbouwdieren, de verwerkers, verdelers en de consumenten.

Vele aspecten van het BIO ideaal zijn in deze bizarre tijden herkenbaar:

  • Social distance: Bio streeft naar biodiversiteit en vermijdt monoculturen. Of met andere woorden best geen concentraties van dezelfde soort dicht bij elkaar. Hierdoor blijven ziektes en plagen beperkt.
  • Immuniteit: Bio streeft naar gezonde planten, dieren en ook mensen die op een natuurlijke wijze weerstand bieden. De gezonde bio producten versterken de immuniteit
  • Ecologische voetafdruk: Bio gebruikt geen synthetische meststoffen, geïndustrialiseerde productiemethodes en gebruikt geen vliegverkeer voor producten zoals bananen die hier niet kunnen gewonnen worden
  • Eerlijke handel: Bio wil de bewuste boer een eerlijke prijs geven voor zijn inspanningen om op een duurzame wijze onze voeding te produceren, waar ook ter wereld.

Bio kan een alternatief bieden waarbij de mensheid, het milieu en heel de wereld beter gespaard blijft van grote rampen en er duurzaam wordt omgesprongen met de beschikbare grondstoffen. Niet alleen voor voeding van mens en dier, maar ook voor de vele andere producten die we dagelijks gebruiken.

Marma ziet sinds begin maart een grote stijging in de verkoop van de Bio Producten, in het bijzonder de verse groenten en fruit. Wij doen er alles aan om op een veilige manier onze voorraden op peil te houden en U maximaal van dienst te zijn.

En samen met U, beste klant, streven wij ernaar de consumenten bewust te maken van de enorme voordelen die BIO betekend voor onze mensen, onze planten en dieren en meest van al voor onze dierbare planeet.

Nieuw bij Marma: Ultravers vis & vlees!

Bij Marma is ons doel om een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden. Ultraverse vis en ultravers vlees maakt ons aanbod compleet!

Waarom is bio niet de Standaard ?

In tijden van klimaatopwarming, pandemies, bosbranden en superorkanen is deze vraag relevanter dan ooit.

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

550 ton, 80 volle vrachtwagens, 4300 verschillende producten verdeeld over 2000 paletten

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Bij mij kan je terecht met al je vragen over onze producten, diensten en leveringen.

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Samen met ons team van meer dan 35 gemotiveerde medewerkers staan we als familiebedrijf garant voor dagvaste weekleveringen in heel België.

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Marma is zeer bekommert over de voedselveiligheid. Preventie is onze leidraad en we passen de preventiehiërarchie toe die ook in arbeidsveiligheid gebruikt wordt:

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

We mochten deze week de opnameploeg van 'Alle zaken op een rijtje' verwelkomen in ons bedrijf.

Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

Een goed georganiseerd logistiek apparaat is een eerste succesfactor, efficiënt en effectief, met bij Marma de customer service als leitmotiv.

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Wij blijven onze leverbetrouwbaarheid verbeteren voor een optimale klantenservice.

Marma pakt uit met verse groenten en fruit!

We besloten begin dit jaar de markt te onderzoeken om ook dit deel te kunnen toevoegen aan ons uitgebreid assortiment.

BioXpo beurs van 13 en 14 oktober

Niet alleen onze klanten maar ook vele potentiële toeleveranciers bezochten onze stand en zagen onze ambitieuze toekomstplannen.

Marma blijft de customer service optimaliseren.

De enige constante in het bedrijfsleven is de constante verandering