Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

Nieuws Onze Belgische producenten Recepten Seizoensgroen

In een bedrijf beheert logistiek de goederenstromen met de bijhorende informatiestromen. Een goed georganiseerd logistiek apparaat is een eerste succesfactor, efficiënt en effectief, met bij Marma de customer service als leitmotiv.

De productbeschikbaarheid in de bio distributie is beduidend afwijkend van deze in de reguliere voedingsmarkt. De klassieke voorraadbeheerformules in een geautomatiseerd herbevoorradingssysteem werken onvoldoende en vergen veel fingerspitzengevoel bij de bestellers.

Marma slaagt erin met haar systeem de gemiddelde servicegraad van haar leveranciers te verhogen en de out of stocks van de leveranciers deels te overbruggen. Het voorraadniveau is zo hoog en de rotatie verkleint, kortom een evenwichtsoefening rekening houdend met de soms beperkte houdbaarheid van de producten.

De grootste uitdaging is evenwel geschikte medewerkers vinden die flexibel kunnen omgaan met de onvoorspelbaar wisselende werkhoeveelheid en bereid zijn buiten de normale daguren te werken. Het WMS dat Marma koos is geschikt voor de pharmacie waar zeer hoge accuraatheid vereist is, vanaf de ontvangst tot en met de expeditiewerking waar de bestellingen in de drie temperatuurzones in omgekeerde volgorde van levering klaargezet worden voor transport. Ook vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep, zeker voor de fijnmazige distributie. Toch slagen wij erin met een bijzonder hoge leverbetrouwbaarheid onze klanten te bevoorraden.

De informatiestroom is wellicht nog belangrijker dan de goederenstroom, IT beheerst de logistiek. ERP, WMS, Routeplanning en Track and trace vormen één netwerk met het online bestelsysteem waardoor alles gestroomlijnd kan verlopen. Marma investeert voortdurend in het verbeteren en verder automatiseren van de informatiestromen, eerst intern en nadien ook naar de klanten toe.

Inmiddels zijn de werken aan het nieuwe distributiecentrum gestart. Eerst werden de routings en de opslagnoden bepaald volgens een lange termijn masterplan, daarna tekende de architect er een gebouw rond. Logistieke optimalisatie heeft ook in dit project de lead.

De volgende maanden sturen we onze vertegenwoordigers met een vragenlijst op pad, een enquete die peilt naar wat voor U belangrijk is en hoe wij erop scoren. Zo kunnen wij verder gaan met het verbeteren van onze dienstverlening, in eerste instantie met dat wat U belangrijk vind.

Alvast dank voor de medewerking.

Nieuw gebouw van Marma officieel geopend tijdens opendeurdag!

Onze ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden

Interview met medewerker Celine

Medewerker Ludo, een echte natuurliefhebber

Waarom kiezen voor bio kip?

Assortiment groenten en fruit wordt uitgebreid aan scherpe prijzen!

Welkom Irina!

Interview met medewerker Samia

Dubbel interview Lien Portauwe – Maria Wolfs

Sterke groei Marma beloond met nominatie Trends Gazellen

Alles kan veggie

Een gedreven magazijnier/receptionist, dat is Steven in een notendop!

Het bio label met het groene blaadje

Welkom Monique!

NIEUW: ultravers bio brood en banket

Openstaande vacatures

Bekroonde bio producten

Burgemeester van Tienen op bezoek

Boekhoudster en natuurliefhebster Nele

Nieuw bij Marma: Ultravers bio vis & vlees!

Waarom is bio niet de Standaard ?

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Covid 19 en bio

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Marma pakt uit met verse bio groenten en fruit!

Marma blijft de customer service optimaliseren.