Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

In een bedrijf beheert logistiek de goederenstromen met de bijhorende informatiestromen. Een goed georganiseerd logistiek apparaat is een eerste succesfactor, efficiënt en effectief, met bij Marma de customer service als leitmotiv.

De productbeschikbaarheid in de bio distributie is beduidend afwijkend van deze in de reguliere voedingsmarkt. De klassieke voorraadbeheerformules in een geautomatiseerd herbevoorradingssysteem werken onvoldoende en vergen veel fingerspitzengevoel bij de bestellers.

Marma slaagt erin met haar systeem de gemiddelde servicegraad van haar leveranciers te verhogen en de out of stocks van de leveranciers deels te overbruggen. Het voorraadniveau is zo hoog en de rotatie verkleint, kortom een evenwichtsoefening rekening houdend met de soms beperkte houdbaarheid van de producten.

De grootste uitdaging is evenwel geschikte medewerkers vinden die flexibel kunnen omgaan met de onvoorspelbaar wisselende werkhoeveelheid en bereid zijn buiten de normale daguren te werken. Het WMS dat Marma koos is geschikt voor de pharmacie waar zeer hoge accuraatheid vereist is, vanaf de ontvangst tot en met de expeditiewerking waar de bestellingen in de drie temperatuurzones in omgekeerde volgorde van levering klaargezet worden voor transport. Ook vrachtwagenchauffeur is een knelpuntberoep, zeker voor de fijnmazige distributie. Toch slagen wij erin met een bijzonder hoge leverbetrouwbaarheid onze klanten te bevoorraden.

De informatiestroom is wellicht nog belangrijker dan de goederenstroom, IT beheerst de logistiek. ERP, WMS, Routeplanning en Track and trace vormen één netwerk met het online bestelsysteem waardoor alles gestroomlijnd kan verlopen. Marma investeert voortdurend in het verbeteren en verder automatiseren van de informatiestromen, eerst intern en nadien ook naar de klanten toe.

Inmiddels zijn de werken aan het nieuwe distributiecentrum gestart. Eerst werden de routings en de opslagnoden bepaald volgens een lange termijn masterplan, daarna tekende de architect er een gebouw rond. Logistieke optimalisatie heeft ook in dit project de lead.

De volgende maanden sturen we onze vertegenwoordigers met een vragenlijst op pad, een enquete die peilt naar wat voor U belangrijk is en hoe wij erop scoren. Zo kunnen wij verder gaan met het verbeteren van onze dienstverlening, in eerste instantie met dat wat U belangrijk vind.

Alvast dank voor de medewerking.

Nieuw bij Marma: Ultravers vis & vlees!

Bij Marma is ons doel om een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden. Ultraverse vis en ultravers vlees maakt ons aanbod compleet!

Waarom is bio niet de Standaard ?

In tijden van klimaatopwarming, pandemies, bosbranden en superorkanen is deze vraag relevanter dan ooit.

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

550 ton, 80 volle vrachtwagens, 4300 verschillende producten verdeeld over 2000 paletten

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Bij mij kan je terecht met al je vragen over onze producten, diensten en leveringen.

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Samen met ons team van meer dan 35 gemotiveerde medewerkers staan we als familiebedrijf garant voor dagvaste weekleveringen in heel België.

Covid 19 en bio

Bio kan een alternatief bieden waarbij er duurzaam wordt omgesprongen met de beschikbare grondstoffen

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Marma is zeer bekommert over de voedselveiligheid. Preventie is onze leidraad en we passen de preventiehiërarchie toe die ook in arbeidsveiligheid gebruikt wordt:

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

We mochten deze week de opnameploeg van 'Alle zaken op een rijtje' verwelkomen in ons bedrijf.

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Wij blijven onze leverbetrouwbaarheid verbeteren voor een optimale klantenservice.

Marma pakt uit met verse groenten en fruit!

We besloten begin dit jaar de markt te onderzoeken om ook dit deel te kunnen toevoegen aan ons uitgebreid assortiment.

BioXpo beurs van 13 en 14 oktober

Niet alleen onze klanten maar ook vele potentiële toeleveranciers bezochten onze stand en zagen onze ambitieuze toekomstplannen.

Marma blijft de customer service optimaliseren.

De enige constante in het bedrijfsleven is de constante verandering