Marma pakt uit met verse groenten en fruit!

Marma heeft de ambitie een totaalleverancier te zijn voor het ganse pakket BIO producten, droge voeding, verse en diepvriesvoeding, verzorgingsproducten, cosmetica en andere (non) food producten. Er ontbrak nog een heel belangrijk segment met name de verse groenten en fruit. Daarom besloten we begin dit jaar de markt te onderzoeken om ook dit deel te kunnen toevoegen aan ons uitgebreid assortiment.

Dat het geen evidentie is hiermee van start te gaan moeten we jullie allicht niet vertellen. Het vergde dan ook meer dan 6 maanden voorbereiding om Bio Producenten te vinden die het lokale aanbod in een superkorte keten kunnen verzekeren en dit te combineren met ingevoerde producten zoals citrus of bananen. We kozen ervoor om in het begin een basisassortiment aan te bieden met als allereerste doel versheid en kwaliteit. Hiermee deden we met succes een eerste test in een 20 tal winkels. We zochten naar de kortste keten met indien mogelijk vandaag geoogst, morgen in uw winkel. Hiervoor pasten wij onze interne organisatie aan. U kan AGF bestellen tot 10 u de werkdag voor levering, hetzij via de online tool, hetzij via het bestelformulier dat U iedere vrijdag gemaild krijgt. Wij verzenden deze orders per artikel en gedurende de rest van de dag, de avond en de nacht worden de groenten en fruit geoogst, verzameld, aangeleverd, gesorteerd en per klant klaargezet gecombineerd met de andere gekoelde producten. In het vakjargon is dit een pick to zero systeem, zonder voorraad die kan verouderen. Dit alles kan nog net op tijd om onze vrachtwagens nog vroeger te laten vertrekken dan voorheen. Het is immers belangrijk voor de winkelier zijn verse producten op tijd te ontvangen. Gelukkig beschikken wij over een super flexibel routeplanningssysteem die de routes plant volgens de behoeften van de klanten.

Naast versheid hebben wij er voor gekozen om Eerste Categorie producten aan te bieden en met een vast kaliber, meestal bulk verpakt. Geen mix dus van kwaliteiten en maten waarbij de klant nooit weet wat er gaat geleverd worden en er bij de bulkverpakkingen risico is dat de minder ogende stuks blijven liggen. Waar mogelijk bieden we bovendien verschillende verpakkingen aan zodat er op maat kan besteld worden. En we zijn vast van plan om dit samen met onze trouwe klanten nog verder uit te bouwen. Opnieuw een mooi samenspel van ecologie en economie, iets waar wij graag voor staan.

Mocht U meer informatie wensen of een test willen doen dan kan U uiteraard steeds terecht bij onze vertegenwoordigers voor Vlaanderen, Marcel en Bart, of bij onze dames van de commerciële binnendienst. We verzekeren U dat we rekening houden met al uw wensen, opmerkingen en voorstellen die via hen binnenkomen om zo snel een evenwichtig assortiment BIO groenten en fruit uit te bouwen waarmee U, beste klant, ook kan scoren in uw winkel.

Wij wensen U alvast veel succes en een uitstekende verkoop !

 

Nieuw bij Marma: Ultravers vis & vlees!

Bij Marma is ons doel om een zo volledig mogelijk assortiment aan te bieden. Ultraverse vis en ultravers vlees maakt ons aanbod compleet!

Waarom is bio niet de Standaard ?

In tijden van klimaatopwarming, pandemies, bosbranden en superorkanen is deze vraag relevanter dan ooit.

Marma is verhuisd naar Fred Chaffartlaan 11 in tienen

550 ton, 80 volle vrachtwagens, 4300 verschillende producten verdeeld over 2000 paletten

Maak kennis met Bart, jouw account manager voor Vlaanderen!

Bij mij kan je terecht met al je vragen over onze producten, diensten en leveringen.

Ecologische alternatieven voor vrijwel alles

Samen met ons team van meer dan 35 gemotiveerde medewerkers staan we als familiebedrijf garant voor dagvaste weekleveringen in heel België.

Covid 19 en bio

Bio kan een alternatief bieden waarbij er duurzaam wordt omgesprongen met de beschikbare grondstoffen

Veiligheid, Risico Beheer en HACCP

Marma is zeer bekommert over de voedselveiligheid. Preventie is onze leidraad en we passen de preventiehiërarchie toe die ook in arbeidsveiligheid gebruikt wordt:

Kanaal Z 'Alle zaken op een rijtje' brengt Marma in beeld

We mochten deze week de opnameploeg van 'Alle zaken op een rijtje' verwelkomen in ons bedrijf.

Marma, een goed georganiseerd logistiek apparaat

Een goed georganiseerd logistiek apparaat is een eerste succesfactor, efficiënt en effectief, met bij Marma de customer service als leitmotiv.

Marma routeplanner. Goed voor het milieu en tijdsbesparend!

Wij blijven onze leverbetrouwbaarheid verbeteren voor een optimale klantenservice.

BioXpo beurs van 13 en 14 oktober

Niet alleen onze klanten maar ook vele potentiële toeleveranciers bezochten onze stand en zagen onze ambitieuze toekomstplannen.

Marma blijft de customer service optimaliseren.

De enige constante in het bedrijfsleven is de constante verandering